Mode

Vierkante brillen voor dames: ontdek jouw perfecte montuur!

Ben je op zoek naar een nieuwe bril en wil je iets anders dan de standaard ronde of ovale monturen? Dan zijn vierkante brillen voor dames misschien wel iets voor jou! In dit artikel ontdek je waarom vierkante monturen zo populair zijn, hoe je de perfecte vierkante bril voor jouw gezichtsvorm vindt en welke trends en stijlen er op dit moment zijn. Lees snel verder en laat je inspireren!

Waarom vierkante monturen zo populair zijn

Vierkante monturen zijn al een tijdje populair en dat is niet zonder reden. Ze hebben een moderne en strakke uitstraling, waardoor ze geschikt zijn voor zowel zakelijke als casual gelegenheden. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en stijlen, zodat er altijd wel een montuur is dat bij jou past.

Daarnaast passen vierkante monturen bij verschillende gezichtsvormen. Ze kunnen namelijk bepaalde gelaatstrekken verzachten of juist accentueren, waardoor je gezicht optisch meer in balans komt.

De voordelen van vierkante brillen

Een groot voordeel van vierkante brillen is dat ze vaak wat groter zijn dan andere monturen. Hierdoor heb je een beter gezichtsveld en kun je makkelijker lezen of werken achter je computer. Ook zorgt de grotere afmeting ervoor dat de bril stevig op je neus blijft zitten, zonder dat hij wegglijdt. Niet voor niets zijn vierkante bril dames en merken als Charlie Temple erg in trek!

De perfecte vierkante bril voor jouw gezichtsvorm

Om de perfecte vierkante bril te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Over het algemeen geldt dat vierkante monturen goed passen bij mensen met een ronde of ovale gezichtsvorm. Dit komt omdat de hoekige lijnen van het montuur mooi contrasteren met de ronde vormen van het gezicht.

Heb je een hoekig of vierkant gezicht? Dan kun je beter kiezen voor een montuur met ronde of ovale vormen, om je gelaatstrekken wat te verzachten.

Tips om de juiste montuur te vinden

Als je op zoek gaat naar een vierkante bril, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Kies bijvoorbeeld voor een montuur dat goed aansluit bij de breedte van je gezicht. Als het montuur te smal is, kan het je gezicht breder laten lijken. Ook is het belangrijk om te kijken naar de verhouding tussen je neus en de brug van de bril. Een te hoge of te lage brug kan ervoor zorgen dat je neus langer of korter lijkt.

Trends en stijlen van vierkante brillen

Er zijn veel verschillende trends en stijlen als het gaat om vierkante brillen. Zo zijn er minimalistische monturen met dunne randen, die een subtiele en elegante uitstraling hebben. Maar je kunt ook kiezen voor een opvallender montuur met dikke randen en opvallende kleuren, als je echt een statement wilt maken met je bril.

Daarnaast zijn er ook vierkante brillen met een vintage-uitstraling, zoals de zogenaamde ‘cat-eye’ monturen. Deze hebben vaak een opvallende vorm en zijn geïnspireerd op de brillen uit de jaren ’50 en ’60.

Inspiratie voor jouw nieuwe bril

Heb je nog wat extra inspiratie nodig voor jouw nieuwe vierkante bril? Neem dan eens een kijkje op social media, zoals Instagram of Pinterest. Hier vind je veel foto’s van mensen met vierkante monturen, zodat je een goed beeld krijgt van welke stijl bij jou past. Ook kun je natuurlijk altijd langsgaan bij een opticien om verschillende monturen te passen en advies te krijgen van een professional.

Veel succes met het vinden van jouw perfecte vierkante bril!