Vrije tijd

Ontdek een nieuwe buitenhobby

Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen, omdat het kan. Even kort ontsnappen aan de realiteit en je ook je tijd nog eens goed besteden, wie wil dat nu niet? Misschien ben je het puzzelen inmiddels wel zat, spendeer je veel te veel tijd op je telefoon of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Nog op zoek naar inspiratie? Dan lees je in dit artikel meer over verschillende hobby’s die je buitenshuis kunt doen, ook in de herfst. Er is nu eenmaal niets verfrissender dan wat tijd buitenshuis door te brengen.

 

Actieve hobby’s

Trek je wandelschoenen en windjack maar uit de kast, want een nieuwe buitenhobby begint natuurlijk met het ontdekken van de omgeving buiten de deur tijdens een wandeling. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door het lokale park, een stadswandeling vol bezienswaardigheden of een uitdagende trektocht door de natuur, wandelen kan zomaar eens jouw nieuwe ultieme hobby worden. Het biedt je niet alleen wat lichaamsbeweging, maar je ontdekt er ook je omgeving opnieuw mee. Ben je nu geen liefhebber van wandelen maar ben je toch op zoek naar een actieve hobby, dan zou je het fietsen eens kunnen uitproberen. We gebruiken de fiets meestal op simpelweg op de plaats van bestemming te komen, maar je kunt je vertrouwde tweewieler ook eens uit de schuur pakken om de natuur te verkennen. Gelukkig kun je in Nederland overal wel fietsen, of je dat nu in de stad, door de weilanden of in het bos doet.

 

Ontspanning 

Naast actieve hobby’s zijn er natuurlijk ook tal van ontspannen hobby’s voor buitenshuis. Zo kun je de hengelsport eens gaan ontdekken, waarbij je niet alleen zorgt voor ontspanning maar ook voor een sterkere verbinding met de natuur. Waardeer de rust van het water en voel het enthousiasme wanneer je beet hebt. Ontdek je favoriete plek door eens op verschillende locaties te gaan kijken. Je hebt natuurlijk wel de juiste spullen nodig voordat je kunt gaan vissen. Denk aan een hengel, reel, beetmelders, karperlood en een dobber. Straks als het voorjaar weer aanbreekt kun je de groene vingers weer laten werken tijdens tuinieren. Lekker met je handen in de aarde wroeten en even helemaal opgaan in het cultiveren van bloemen, groenten of kruiden is een ideale buitenhobby.

 

Meerdaags avontuur

Ga je graag op avontuur, dan is kamperen waarschijnlijk wel een geschikte buitenhobby voor jou. De ultieme onderdompeling in de natuur, waarbij je even weg bent van de moderne wereld. Zet je tentje op onder een door jouw gekozen plek onder de sterrenhemel, luister naar de geluiden van de natuur en geniet van het gevoel van vrijheid met kamperen.